
Millora i restauració dels hà bitats del gall fer pirinenc i de la perdiu xerra als Pirineus.

El massÃs dels Pirineus compta entre el seu patrimoni natural amb els hà bitats de dues espècies de galliformes de muntanya: el gall fer pirinenc (Tetrao urogallus aquitanicus) i la perdiu xerra dels Pirineus (Perdix perdix hispaniensis). Aquestes espècies estan inscrites a l'annex III de la Convenció de Berna de 1979, en els annexos I, II / 2 i III / 2 de la Directiva 2009/147 / CE del 30 de novembre de 2009, relativa a la conservació de les aus salvatges; cosa que significa que els estats membres de la UE tenen l’obligació d'assegurar la conservació dels seus hà bitats. Els administradors dels espais pirinencs tenen conseqüentment una responsabilitat en la conservació d'aquestes espècies. Des de fa anys, els diferents actors (forestals, federacions de caçadors, centres de recerca, etc.) treballen pel manteniment de la població d'aquestes dues aus.
​
L'objectiu general d’aquest projecte va ser millorar el nombre d'hà bitats que condicionen el manteniment i la millora de la metapoblació del gall fer i de la perdiu xerra a escala de la cadena pirinenca.
​
Es van seleccionar set espais Natura 2000 dels Pirineus francesos (Ariège - Alt Garona - Alts Pirineus - Pirineus Atlà ntics i Pirineus Orientals) perquè s’hi realitzessin diverses operacions de millora o de restauració d'hà bitats en 17 sectors.
​
Es van millorar 60 hectà rees d'hà bitats pel gall fer i 24 hectà rees per a les perdius (obertures de landes i bretxes forestals).
L'informe de la posada en marxa del projecte està disponible ici.